Volgers

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

maandag 5 juli 2010

Vanaf morgen een nieuw huisgenootje

Hoi allemaal.

Zoals sommige van jullie weten is vorig jaar in december mijn grasparkietje Pietje overleden.


Ik vond het heel erg, omdat ik vooral me zelf de schuld gaf. Omdat ik het niet heb zien aan komen maar ook omdat ik er niet bij was toen het gebeurde. Dan ga je verschillende senarios door je hoofd halen, en afvragen of je er nog wat aan had kunnen doen. Ik ga van de week al haar fototjes ontwikkelen en leuk inplakken, zodat ik haar niet kan gaan vergeten.

Maar nu heb ik ook een agapornis in huis, genaamt Junkie en op het moment een grasparkietje van een vriendinnetje van mij, die blijft even logeren. Maar nu wilde ik voor als dat grasje straks weg is toch een kameraadje voor Junkie er bij.


Dusss.....vandaar de titel van mn bericht.
Ik heb via een forum een adresje gekregen en ga morgen een jong grasje uitzoeken. De kooi staat al klaar, nog niet helemaal ingericht aangezien ik sommige dingetjes willen vervangen maar prima voor nu.
Ik heb er best wel zin in en vind het ook wel spannend. Maar voor mij is dit weer een hoogtepunt, dus wilde ik dit met jullie delen.
Totaal iets anders dan knutselen, maar diertjes zijn ook mn hobby.
Ik ga morgen heel veel fotos maken, dus als jullie het leuk vinden zet ik er morgen wat van op mn blog.
Ik kan jullie al wel de foto van de papa en mama van mijn parkietje laten zien, wat zijn ze mooi....zucht...dus ben ook erg benieuwt hoe de jonkies eruit zien. Heb nog geen idee namelijk.
De witte en de groene met de gele kop zijn de ouders. Ze zitten toevallig ook langs elkaar.Jullie krijgen morgen meer te zien!!!

Liefs mariska

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n pietje!!!

  wij hebben er ook 2... ze maken het toch altijd erg gezellig (al zijn er momenten dat ze wel eens stil mogen zijn =) ) Ik ben erg benieuwd naar foto's van je nieuwe pietje, maar ook naar je agapornis! Prachtige dieren zijn dat!Leuk dat je ook wat over dieren schrijft, ik ben ook gek op dieren en vind het altijd erg leuk om daar wat over te lezen ;)

  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is leuk voor je zeg! Ik hoop dat je mooie foto's laat zien! Wij hebben een blauwe parkiet gehad, die kwam zo op je schouder zitten, want hij vloog altijd los...

  Groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh LEUK LEUK LEUK!!!!! Zoals je weet hebben wij ook twee agapornissen! Het zijn mijn favoriete scrapobkecten hoor, hihi. En wat zijn de foto's die je in dit berichtje hebt geplaatst lief! Oh ik kan je niet laten meedelen in mijn enthousiasme waarmee ik nu achter de computer zit! Ik vind het echt helemaal leuk! Kom maar op met die foto's hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je foto's van Junkie erbij hebt gezet!!! Wat een schatje is dat zeg!!!! ik ben gelijk verliefd op dat schattige koppetje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach,Junkie is een schatje!!Mooie vogels vind ik dat!!Veel plezier met uitzoeken!!
  Fijne dag,Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie foto's zeg ,zjn mooie vogeltjes hoor ,het nieuwe vogeltje komt in een goed huis terecht met een mooie huis genoot, schattig hoor xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wrom zou jij je schuldig voelen dat je vorige kanarie is overleden? sommige dingen zien en kunnen we niet aanzien komen dus ga jezlef niet schuldig voelen.

  Wel gaaf dat je een nieuwe grasje gaat halen, weer wat leven in de brouwerij.

  Heel veel plezier met je nieuwe kamergenoot Liefs Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk. Goed dat je er weer ééntje neemt. Ben ook benieuwd naar wat je met de foto's gaat maken.
  Liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi hoi, jaaaaa ze zijn zo leuk! Pippi (de groene) komt het liefst steeds bij ons zitten. Ze geeft ons ook kusjes en fluit alles na. Ze doet echt haar best om ook onze klanken na te bootsen. En Kiwi (de blauwe) is eigenlijk heel timide. Komt er wel bij zitten maar dat duurt altijd even. Eigenlijk overruled Pippi Kiwi ook wel een beetje. Pippi vindt alles haar terrotorium. Pippi eet ook graag van alles mee, het liefste chips, haha. Kiwi wil dat ook wel maar vindt het dan of te eng om het aan te nemen of het duurt zo lang dat Pippi het alweer gepakt heeft. En terroristjes; jaaah! Zeker ook. Wij hebben een deel van de woonkamer verlaagd plafond van hout. Dat knabbelt ze helemaal kapot. Terwijl er toch genoeg te knabbelen valt waar ze WEL aan mag komen, haha. Ach...ik kan nog uren doorvertellen over die twee. Maar dat zul je vast wel herkennen, toch?! Groetjes en fijne (voetbal)avond! marlieke

  BeantwoordenVerwijderen

Bij Jacque's

Bij Jacque's
Elke zondag een super candy

Copic Marker Benelux

Copic Marker Benelux
bij 850 volgers

Every Saturday a candy by Teresa